Странице

среда, 20. април 2016.

Razljevuša

Potrebno je:

  • 4 jajeta
  • 7 kašika brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 1/2 čaše kisele pavlake
  • 300 g sira
  • 200 ml mleka
  • 1 kašičica soli

...i još:

  • 100 ml ulja

Priprema

1. Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca, sa dodatkom soli, umutiti u čvrsti šam. Ubaciti žumanca i penasto umutiti. Sipati mleko i pavlaku, pa sjediniti. Ubaciti brašno sa pecivom i, ponovo, dobro umutiti. Na kraju dodati, rukom, izdrobljeni sir, pa kašikom sjediniti.
2. Uzeti pleh, vel. 20x30cm, i u njega sipati ulje. Pleh sa uljem staviti u zagrejanu rernu, na 190 stepeni i pustiti da se ulje toliko zagreje, da počne da "cvrči".
3. Izvaditi pleh iz rerne, sipati smesu, pa je brzo promešati, da se sjedini sa uljem i vratiti u rernu, da se ispeče (na 190 stepeni).
4. Pečenu razljevušu izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi. Prohlađenu pitu iseći na parčiće, po želji, i poslužiti uz kiselo mleko, jogurt, salatu...

Нема коментара:

Постави коментар