Странице

уторак, 26. април 2016.

Ruska salata sa karfiolom

Potrebno je:

  • 200 g belog pilećeg mesa (fileti)
  • 200 g šunke
  • 200 g šargarepe
  • 200 g graška
  • 3 krompira
  • 1 manja glavica celera
  • 200 g karfiola
  • 6 kiselih krastavčića
  • 3 tvrdo kuvana jajeta
  • 500 g majoneza
  • so
  • peršun

Priprema

1. Skuvati belo meso, a drugoj posudi skuvati šargarepu, grašak i krompir. Posebno skuvati jaja, a posebno karfiol ( u vodu, sa karfiolom, staviti malo mleka, tako će karfiol sačuvati, svoju, belu boju ).
2. Sve ohladiti i što sitnije iseckati, uljučujući i šunku. Nastrugati celer. Kisele krastavčiće iseckati i ocediti od vode. Sve izmešati.
3. Dodati peršun, soli po ukusu i majonez. Sjediniti sve sa majonezom, ostaviti da se ohladi i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар