Странице

субота, 30. април 2016.

Simpatične kornjače

Potrebno je:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 jaje (za premazivanje)
  • 2 češnja belog luka
  • 4 viršle
  • 12 listova slanine
  • 4 zrna bibera
  • so

Priprema

1. U posudi za mešanje sjediniti meso, jaje, beli luk i začine pa masu podeliti da bi se napravile dve kornjače. Od mesa formirati dve lopte (telo kornjače).
2. Viršlu prerezati uzduž i popreko i staviti sa sve četiri strane (noge). Na krajevima nogu napraviti zareze (prstiće). Drugu viršlu preseći na pola i napraviti glavu i rep.
3. Telo kornjače obložiti upletenim listovima slanine tako da liči na oklop. Naisti način napraviti i drugu kornjaču.
4. Kornjače staviti u pleh, premazati jajetom i pokriti folijom za pečenje. Peći 30 minuta na 180 stepeni, skloniti foliju i ostaviti da porumeni.
5. Na kraju čačkalicom probušiti rupice za oči i staviti zrna bibera.

Нема коментара:

Постави коментар