Странице

среда, 27. април 2016.

Slana torta sa krekerima

Potrebno je:

  • 1/2 kg feta sira
  • 100 g susama (prethodno proprženog)
  • 100 g slanog krekera (što sitnije izmrvljenog)
  • 200 g majoneza
  • 2 čaše kisele pavlake

I još:

  • 300 g iseckane šunke
  • 250 g frikomove carske mešavine (obariti)
  • 5 kiselih krastavčića (sitno iseckanih)
  • 4 kuvana jajeta (krupno izrendana)
  • 1,5 kašičica tucane aleve paprike
  • beli luk u prahu (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • kačkavalj (narendan za odozgo)

Ostalo:

  • 1 manja oblanda

Priprema

1. Feta sir staviti u dublju činiju i viljuškom dobro izmrviti. Dodati proprženi susam i izmrvljeni kreker, pa sjediniti. Na kraju dodati, prethodno umućenu, pavlaku sa majonezom, pa kašikom dobro promešati. Tako pripremljenu smesu podeliti na tri dela.
2. U prvi deo dodati 300 g iseckane šunke. U drugi deo dodati iseckane kisele krastavčiće, izrendana jaja, alevu papriku i po ukusu, beli luk i biber. U treći deo dodati obareno i dobro oceđeno povrće (paziti da se ne prekuva, samo malo da omekša).
3. Na plato staviti prvi list oblande i premazati ga prvim delom fila. Zatim staviti drugi list oblande, pritisnuti, pa rasporediti drugi deo fila. Na kraju staviti treći list oblande i preko treći deo fila. Pritisnuti malo i preko narendati kačkavalj. Ostaviti u frižider da se dobro ohladi, iseći na željene oblike i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар