Странице

недеља, 24. април 2016.

Slani rolat sa korama za pitu

Potrebno je:

  • 1/2 kg tankih kora za pitu

Za fil I:

  • 4 jajeta
  • 600 g mrvljenog sira
  • 100 ml kisele vode
  • 100 ml ulja
  • 1,5 kašičica soli
  • 1 kesica praška za pecivo

Za fil II:

  • 3 čaše kisele pavlake
  • 250 g stišnjene šunke, tanko isečene

I još:

  • 100 g susama

Priprema

1. Prvo spremamo fil I: U dubljoj posudi odvojiti belanca od žumanaca i sa dodatkom soli, umutiti u čvrst šam. Dodati žumanca i umutiti penasto. Zatim dodati kiselu vodu, ulje i pecivo. Sjediniti. Na kraju ubaciti mrvljeni sir i dobro umutiti, da postane kremasto.
2. Dno pleha od el. šporeta prekriti pek papirom, a ivice premazati uljem. Uzeti jednu koru za pitu i staviti je u pleh. Ravnomerno je premazati filom, oko 3 kašike fila. 
3. Nastaviti ređanje kora i svaku premazivati sa filom. Premazati i zadnju koru sa filom, pa po njoj posuti 100 g susama. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C. Kada počne da rumeni, smanjiti na 160 C, i ispeći do kraja.
4. Pečeno testo izvaditi i ostaviti 10-ak minuta da se prohladi.
5. Navlažiti veću krpu i staviti je na radnu površinu. Preko nje prevrnuti ispečene kore, tako da kora sa susamom bude na dnu.
6. Pomoću krpe umotati u rolat i ostaviti da se potpuno ohladi.
7. Po 1,5 čašu kisele pavlake staviti u dublji tanjir i samo blago, viljuškom, promešati. Ohlađenu koru prebaciti na aluminijumsku foliju i odmotati. Preko kore premazati prvi sloj od kisele pavlake (1,5 čaša).
8. Zatim poređati, tanko isečenu, šunku,...
9. ...pa preko šunke premazati drugi sloj pavlake.
10. Umotati, čvrsto, u rolat,...
11.... pa uviti u alu foliju i ostaviti preko noći u frižideru.
12. Narednog dana skloniti foliju i rolat iseći na parčiće, željene debljine.

Нема коментара:

Постави коментар