Странице

понедељак, 25. април 2016.

Slatke prženice sa cimetom, rumom, medom...

Potrebno je:

  • 12 kriški hleba
  • 4 jaja
  • 2 kesive vanilinog šećera
  • 1 kesica burbon vanilinog šećera
  • 1,5 kašičica cimeta u prahu
  • 1 kašika ruma
  • med
  • ulje

Priprema

1. U dubljoj posudi razbiti jaja i umutiti ih žicom za mućenje. Dodati obe vrste vanilinog šećera, cimet i rum. Sjediniti.
2. U tiganju ugrejati ulje. Parčiće hleba potopiti u pripremljenu smesu i pržiti, na srednjoj temperaturi, do rumene boje.
3. Pržene vaditi na kuhinjsku salvetu, da papir upije višak masnoće.
4. Staviti ih na tanjir, pa politi medom, po ukusu i poslužiti. Mogu da se posluže sa džemom, kremom, ali verujte, ako ih probate, videćete da vam ništa drugo ne treba , jer su one tako mirišljave i dobre, da ne znate koliko vam je dosta.

Нема коментара:

Постави коментар