Странице

среда, 20. април 2016.

Slavicina torta



    

Kora:

  • 6 belanaca
  • 300 g šećera
  • 1 kašika belog sirća

Krem:

  • 6 žumanaca
  • 9 kašika šećera
  • 4 pune kašike brašna
  • 1/2 l mleka
  • 250 g margarina (putera)

Premaz preko kore:

  • 100 g čokolade
  • 30 g margarina
  • 1 jaje

Voće:

  • 300 g jagoda

...i još:

  • 200 g čokoladnog  krem šlaga

Priprema :

Kora : Umutiti čvrsto belanca, uz postepeno dodavanje šećera ( da bude toliko čvrsto, da kada se okrene vanglica, da se šam ne pomera ). Na kraju dodati kašiku sirća i promešati. Sipati šne u veliki pleh, preko pek papira i staviti ( u prethodno zagrejanu rernu ) da se peče na 100 stepeni - dva sata. Pečenu koricu izvaditi, ohladiti, odvojiti od papira i, uzdužno, je preseći na pola.
Fil : Žumanca čvrsto umutiti sa šećerom. Dodati brašno, pa razrediti sa 100 ml mleka ( od 1/2 l ). Ostalo mleko staviti da provri. U provrelo mleko sipati umućenu smesu sa žumancima i skuvati krem. Skuvani krem pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. U hladan krem dodati penasto umućeni puter.
Premaz za kore : U šerpicu staviti izlomljenu čokoladu i puter i rastopiti. Skloniti sa vatre, pa dodati, viljuškom, umućeno jaje i ponovo vratiti na šporet. Kuvati 1 - 2 minuta, da se jaje termički obradi. Odmah premazati obe korice i ostaviti da se stegne čokolada.
Redosled slaganja torte : Korica - pola fila - pola iseckanih jagoda - korica - ostatak fila - druga polovina iseckanog voća - šlag.

Нема коментара:

Постави коментар