Странице

четвртак, 21. април 2016.

Snikers torta

Kore:

  • 10 belanaca
  • 10 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • 200 g mlevenog kikirikija (pečenog, neslanog)
  • 1 kašika ulja
  • 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • 10 žumanaca
  • 250 g šećera
  • 250 g putera
  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga od vanile
  • 100 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 300 g mlevenog kikirikija
  • 200 g slatke pavlake

Za glazuru:

  • 3 kesice šlag krema od čokolade

Priprema

1. Kore: Umutiti dobro belanca, uz postepeno dodanje šećera. Kada šam bude čvrsto umućen dodati ulje i sjediniti. Posebno sjediniti brašno, pecivo, kakao (ako možete pronađite tamni kakao za kolače - jer korice dobiju lepu, tamnu boju) i mleveni kikiriki, pa dodavati u umućena belanca, deo po deo, mešajući kašikom. Od dobijene smese ispeći tri korice.
2. Fil: Umutiti žumanca sa šećerom, pa staviti na paru i skuvati krem. Skuvani krem ohladiti, pa dodati penasto umućeni puter. U mleku, kome smo dodali 100 g šećera, skuvati puding. Skuvani puding pokriti providnom folijom i ohladiti. Ohlađeni puding pomešati sa smesom od žumanaca. na kraju u fil dodati i, čvrsto, umućenu slatku pavlaku.
3. Fil podeliti na tri dela. U jedan deo dodati otopljenu čokoladu i mleveni kikiriki, a druga dva dela ostaju žuta.
4. Staviti prvu koru na plato za torte, poprskati je mlekom i naneti pola žutog fila. zatim ide druga kora. I nju poprskati mlekom, pa naneti fil sa kikirikijem. I, na kraju, ide treća kora, poprskati je mlekom i naneti drugu polovinu žutog fila. Celu tortu premazati krem šlagom od čokolade.

Нема коментара:

Постави коментар