Странице

четвртак, 28. април 2016.

Sos za pečenu i dinstanu piletinu

Potrebno je:

  • 30 g iseckanog kikirikija
  • 1 kašika ulja
  • 2 kašičice putera od kikirikija
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 100 ml vode
  • 1/3 kockice za pileću supu

Priprema

1. Svesku za recepte, koju vidite, morala sam da prikažem, zato što sam je dobila od drage prijateljice i kume, Zore, koja zna za moju najveću slabost, a to je - prikupljanje i isprobavanje recepata.
2. Sos: 100 ml vode staviti da proključa. Kada proključa staviti trećinu kockice za supu i rastopiti je.
3. U manjoj šerpici staviti kašiku ulja i kada se ugreje izručiti iseckani kikiriki. Pržiti, na tihoj vatri, dok dobije blagu braon boju. Kada kikiriki promeni boju sipati pripremljenu supu i izmešati. Zatim dodati puter od kikirikija i kiselu pavlaku. Sve dobro promešati i kuvati dok se zgusne.
4. Ovaj sos je fantastičan za prelivanje pečene ili dinstane piletine. Probajte, pa ćete se uveriti i sami.

Нема коментара:

Постави коментар