Странице

субота, 16. април 2016.

Špageti Karbonare

Potrebno je:

  • 1/2 kg špageta
  • 300 g mesnate slanine
  • 1/2 l pavlake za kuvanje
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 1 žumance
  • 300 g izrendanog kačkavalja (gauda)
  • 200 ml vode (u kojoj su se kuvale špagete)
  • 80 ml ulja

Priprema

1. Slaninu iseckati na sitne kockice i staviti je na, zagrejano, ulje da se prži.
2. Dok se slanina prži skuvati špagete.
3. U dublju činiju razbiti jaja, pa ih žicom za mućenje, sjediniti. Dodati pavlaku za kuvanje i kiselu pavlaku. Dobro umutiti. U tankom mlazu, uz neprestano mućenje, sipati vodu, u kojoj su se kuvale špagete. Sve sjediniti.
4. Kada je slanina postala hrskava, preliti je smesom sa jajima, dobro promešati i pustiti da vri 1-2 minuta. Zatim ubaciti izrendani kačkavalj i mešati da se kačkavalj rastopi.
5. Na kraju dodati proceđene špagete, dobro promešati i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар