Странице

понедељак, 25. април 2016.

Svinjska džigerica sa pečurkama

Potrebno je:

  • 1,5 kg svinjske džigerice
  • 1/2 kg šampinjona
  • 2 veće šargarepe
  • 300 g mesnate slaninice
  • 3 glavice crnog luka
  • 1/2 l piva
  • suvi biljni začin
  • 1 vezica svežeg peršuna
  • mirođija
  • 2 kašičice karija
  • 1 ljuta papričica
  • ulje
  • biber

Priprema

1. Džigericu iseći na kockice. Crni luk iseći na režnjeve, a šampinjone na četvrtine. Šargarepu iseći na krugove, a slaninicu na sitne kockice. Ljutu papričicu iseći na krugove.
2. Džigericu naliti vodom i staviti da proključa. Kada proključa kuvati 10-ak minuta, pa skloniti sa šporeta i prosuti vodu. Džigericu oprati i ostaviti na stranu.
3. Uzeti veću posudu i staviti iseckanu slaninicu, da se malo proprži. Doliti i ulje, pa ubaciti iseckani crni luk. Čim luk postane staklast, dodati džigericu, šampinjone, šargarepu i ljutu papričicu. Promešati, pa posuti suvim biljnim začinom i biberom, po ukusu. Preliti pivom, pokriti alu folijom i staviti u zagrejanu rernu, da se krčka, jedan sat.
4. Nakon proteka datog vremena izvaditi džigericu iz rerne, skloniti foliju i nastaviti sa krčkanjem na ringli šporeta. Pri kraju krčkanja, kada se sos zgusne, ubaciti, sitno, iseckani peršun, mirođiju i kari. Sve dobro promešati i po potrebi, još dosoliti.
5. Poslužiti u malim zemljanim posudama.

Нема коментара:

Постави коментар