Странице

четвртак, 21. април 2016.

Svinjsko meso sa kečapom

Potrebno je:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 300 g šampinjona
  • 100 ml kečapa
  • 100 ml belog vina
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 3 veća češnja belog luka
  • 1 kašičica crvenog mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice crnog mlevenog bibera
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kesica krem sosa od pečuraka
  • ulje

Priprema

1. Meso iseći na kockice i staviti, na zagrejano ulje, da se dinsta. Meso dinstati, uz povremeno dodavanje vode, dok ne omekša.
2. Kada je meso omekšalo ubaciti sitno iseckani crni i beli luk. Dinstati, dok se luk ne pretvori u kašastu smesu, pa dodati šampinjone, isečene na listiće.
3. Odmah sipati i belo vino i dinstati, u polupokrivenoj posudi, dok tečnost ne ispari.
4. Zatim sipati kečap, promešati i dodati navedene začine (crveni biber, crni biber i suvi biljni začin). Pustiti da provri.
5. Krem sos pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u jelo. Dobro promešati, sipati pavlaku za kuvanje i pustiti da provri. Krčkati dva minuta, skloniti sa vatre i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар