Странице

субота, 23. април 2016.

Svinjsko meso sa prazilukom

Potrebno je:

  • 700 g svinjskog mesa (od buta)
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 veći struk praziluka
  • 400 g šampinjona
  • 80 ml crvenog vina
  • 1 puna kašika paradajz pirea
  • 1 kašika crvenog bibera
  • 1 kašika đumbira (sveže izrendanog)
  • 1 kašičica sveže mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica kurkume
  • 1 kašika aleve paprike
  • 3 veća čena belog luka
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Svinjsko meso iseći na kocke.
2. Šampinjone iseći na deblje listiće, šargarepu iseći na krugove, pa na četvrtine, praziluk iseći na krugove i beli luk sitno iseckati. Navedene začine pripremiti na manjoj tacni (đumbir, crveni biber, crni biber, karkumu i beli luk).
3. Uzeti dublju posudu sipati ulje, pa staviti meso da se prži. Posuti ga suvim biljnim začinom, po ukusu.
4. Meso pržiti dok promeni boju, pa dodati iseckanu šargarepu, praziluk, pečurke i sve navedene začine. Dobro promešati, pa...
5. ...sipati crveno vino, posuti sa jednom kašičicom suvog biljnog začina i ...
6. ...još jedanput dobro sjediniti sastojke.
7. Poklopiti posudu i, na tihoj temperaturi, krčkati, oko, 40 minuta, odnosno, dok meso sasvim ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati paradajz pire i alevu papriku.
8. Dobro promešati i krčkati još 2 - 3 minuta.

Нема коментара:

Постави коментар