Странице

петак, 22. април 2016.

Svinjsko meso u marinadi sa votkom

Potrebno je:

  • 1 kg svinjskog mesa od buta
  • 2 veća glavica crnog luka
  • 1 veća šargarepa
  • 200 g šampinjona
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 70 ml crvenog vina
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 manja vezica peršuna
  • 3 čena belog luka
  • suvi biljni začin
  • biber
  • ulje

Marinada:

  • 1 kašika meda
  • 5 kašike votke
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog, crnog bibera
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašičica karija

Priprema

1. Marinada. U manju posudu staviti med, sipati votku i mešati da se med, potpuno, rastopi. Dodati sve ostale, navedene, sastojke i dobro promešati, da se svi sastojci sjedine. Meso iseći na krupnije kocke, staviti u odgovarajuću posudu i preliti sa marinadom. Promešati, da svako parče mesa bude obloženo marinadom. Poklopiti i ostaviti dva sata u frižideru.
2. Luk sitno iseckati, šargarepu krupno izrendati, a šampinjone iseći na deblje listiće.
3. U dublji tiganj sipati ulje, staviti da se zagreje, pa dodati meso, zajedno sa marinadom.
4. Dinstati meso, (polupoklopljeno) na srednjoj temperaturi, dok malo ne omekša. Zatim dodati iseckani crni luk, promešati i nastaviti dinstanje.
5. Kada i luk omekša ubaciti šampinjone i izrendanu šargarepu.
6. Dinstati, oko, pet minuta, pa posuti alevom paprikom, biberom i suvim biljnim začinom (po ukusu). Sipati crveno vino i dinstati dok ne ispari tečnost i ostane samo masnoća.
7. Paradajz pire razrediti sa vodom i dodati mu iseckani beli luk i peršun sitno iseckati.
8. Na kraju, u jelo, sipati paradajz pire, beli luk i iseckani peršun.
9. Dobro promešati, poklopiti i ostaviti da se krčka 2-3 minuta. Poslužiti sa krompir pireom, salatom, po izboru, i naravno sa Staropramenom. Živeli!!

Нема коментара:

Постави коментар