Странице

среда, 27. април 2016.

Svinjsko meso u soja sosu

Potrebno je :

  • 1,3 kg svinjskog mesa od buta

Marinada:

  • 50 ml soja sosa
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike crvenog bibera
  • 3 pasirana čena belog luka
  • 1/2 kašičice crnog bibera
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike brašna

...i još:

  • 150 ml belog vina

Priprema:

1. Marinada: Za marinadu, u jednoj dubljoj činiji, sjediniti dobro sve sastojke.
2. Meso od buta u jednom komadu dobro, sa svih strana, premazati marinadom, poklopiti i ostaviti u frižider, jedan sat.
3. Zatim izvaditi meso iz frižidera, sipati belo vino (pored mesa, ne prelivati ga), pokriti alu folijom, koju dobro treba vezati kanapom, pa staviti meso da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.
4. Meso peći na 200 stepeni samo dok vino provri, pa smanjiti na 160 stepeni i peći, narednih, 1,5 sat. Posle proteka datog vremena izvaditi posudu sa mesom, skloniti foliju i vratiti da se meso zapeče, oko 10 -ak minuta.
5. Pečeno meso izvaditi na tacnu, da se malo prohladi a tečnost u kojoj se meso peklo iskoristiti kao sos za prelivanje, isečenog, mesa.
6. Prohlađeno meso iseći na tanje šnitove i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар