Странице

недеља, 24. април 2016.

Tart sa šunkom i spanaćem

Testo:

  • 350 g brašna
  • 150 g margarina
  • 30 - 40 ml hladne vode
  • 1 kašičica soli

Nadev:

  • 100 g dimljene šunke ili dimljene kobasice
  • 300 g spanaća
  • 1 glavica crnog luka
  • ulje

Preliv:

  • 1 čaša kisele pavlake
  • 2 kašike brašna
  • 3 jajeta
  • 50 g rendanog tvrdog sira
  • malo muskatnog oraha

Priprema

1. Spremiti sipkavo testo, od margarina i brašna uz dodatak soli i vrlo malo vode. Razviti u veličini tepsije gde ćete peći (ja sam pekla u tepsiji prečnika 26 cm). Testom obložiti dno i ivice tepsije. (Dno tepsije prekriti pek papirom, a ivice premazati puterom).
2. Crni luk i šunku (ili kobasicu) iseckati sitno. Spanać iseckati, posoliti malo i ostaviti 10-ak minuta da odstoji. Posle toga spanać dobro iscediti.
3. Staviti ulje da se ugreje. Prvo staviti šunku da se proprži, zatim dodati luk i na kraju spanać. Pržiti vrlo kratko, otprilike 10 minuta. Na testo staviti pripremljen ( prohlađen ) nadev.
4. Za preliv umutiti 3 jaja. Dodati 2 kašike brašna i dobro sjediniti sa jajima. Na kraju dodati rendani sir, kiselu pavlaku i 1/3 kašičice muskatnog oraha u prahu. Preliti preko nadeva. Površinu ukrasiti trakama od preostalog testa. Staviti da se peče u prethodho zagrejanoj rerni, na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар