Странице

недеља, 17. април 2016.

Testenina u sosu sa belim vinom






 

 

 

 

Potrebno je:

  • 500 g testenine (špagete ili makarone)

Sos:

  • 1 glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 konzerva pelata
  • 250 ml pasiranog paradajza
  • 200 ml belog vina
  • 1 čili papričica
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 300 g mesnate slanine
  • 1 kašičica brašna
  • biber
  • suvog biljnog začina
  • ulje
Priprema
1. Na zagrejano ulje staviti sitno iseckanu slaninu i pržiti, dok slanina ne zamiriše. Zatim dodati sitno iseckani crni i beli luk, kao i čili papričicu. Dinstati dok luk ne omekša.
2. Kada se slaninica propržila a lik omekšao dodati konzervu pelata (prethodno paradajz iseckati), pasirani paradajz (u kome se rastvori brašno), bosiljak, belo vino i začine. Dobro promešati i nastaviti sa krčkanjem, dok se sos ne zgusne. Probati i, ako treba, dosoliti.
3. Testeninu skuvati, procediti i ubaciti u posudu sa sosom. Dobro promešati i poslužiti posuto parmezanom i krupno rendanim kačkavaljem.

4 коментара: