Странице

субота, 30. април 2016.

Torta sa kafom

Kora:

  • 250 g napolitanki
  • 50 g maslaca
  • 50 g mleka

Fil:

  • 550 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera
  • 250 ml jake crne kafe
  • 1 kašika ruma
  • 1 kašičica arome od vanile
  • 1 kesica želatina
  • malo nastrugane čokolade

Priprema

1. Na napolitanke (ja sam koristila čokoladne) staviti kesu, pa ih oklagijom izmrviti. Maslac otopiti na tihoj vatri sa mlekom i preliti preko napolitanki. Sjediniti i prstima formirati koru, u kalupu za tortu (vel.24cm). Skuvati jaku kafu, u kojoj je dodato 100 g šećera. (ja sam u 250ml proključale vode dodala 2 kašike kafe) i ostaviti da se ohladi. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti, dodati rum i vanilu. Izmešati da se sjedini. Dodati ohlađenu kafu i pripremljen želatin. Umutiti mikserom. Krem sipati na koricu. Preko nastrugati čokoladu i ostaviti u frižider da se stegne. Treba najmanje 5 sati da bude u frižideru.

Нема коментара:

Постави коментар