Странице

четвртак, 21. април 2016.

Uskršnja jaja od povrća


Potrebno je :

10 praznih ljuski od jajeta
1  pakovanje povrća za čorbe
700 vode
2 kockice za supu ( po ukusu )
1,5 kesica želatina ( u prahu )

Priprema :

1. Uzeti jaje i pažljivo sa deblje strane, na rub sudopere udarati polako u krug, i skinuti poklpoac sa jajeta. Unutrašnjost jajeta izručiti u šoljicu i odložiti u frižider. Oprati unutrašnjost ljuske, pod slabim mlazom vode i ostaviti da se, ljuske, osuše
2. Povrće staviti u šerpu i skuvati. Ohlađeno povrće stavljati u prazne ljuske od jajeta. Ne puniti do vrha. Skuvati vodu sa kockicama supe. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, staviti u toplu supu i mešati da se razbiju grudvice od želatina. Ostaviti da se prohladi ( da tečnost bude mlaka ). naliti povrće u ljuske od jajeta, do vrha i ostaviti u frižider. Sutradan oljuštiti ljuske i poslužiti jaja od povrća.


Нема коментара:

Постави коментар