Странице

уторак, 26. април 2016.

Uskršnja torta

Kora:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašika kafe
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 3 kašike ulja

Fil:

  • 500 ml jogurta ( 3,2%mm )
  • 4 kesice šlaga (160g) sa ukusom slatke pavlake
  • 2 kesice želatina
  • 500 g jagoda
  • 200 g šećera u prahu

Priprema

1. Kora: Odvojiti belanca od žumanaca, i umutiti čvrst šam, sa dodatkom šećera. Dodati žumanca i ulje, pa umutiti da masa postane penasta. Na kraju dodati brašno, pomešano sa praškom za pecivo i jednu kašiku kafe. U kalupu za tortu, prečnika 28cm, staviti pek papir, pa sipati testo. Peći, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
2. Fil: Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Jogurt zagrejati i u topao jogurt sipati pripremljeni želatin. Mutiti žicom da se razbiju grudvice od želatina. Ostaviti da se ohladi.
3. Umutiti čvrsto šlag, sa dodatkom šećera u prahu. Jagode iseckati sitno. Ohlađeni želatin, uz neprekidno mućenje mikserom, dodati umućenom šlagu. Dodati jagode i kašikom sve sjediniti.
4.  Pečenu koru izvaditi iz kalupa, skloniti pek papir, pa je ponovo vratiti u kalup. Preko kore sipati fil, poravnati, pa ostaviti preko noći u frižider. Sutradan skinuti obruč od kalupa, prebaciti tortu na tacnu, i ukrasiti po želji.

Нема коментара:

Постави коментар