Странице

петак, 22. април 2016.

Uskršnji doručak

Potrebno je:

  • 6 kuvanih jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • 3 kašike (do vrha pune) majoneza
  • 5 kiselih krastavčića
  • 200 g tanko sečene šunke
  • 800 ml vode
  • 2 kesice želatina
  • 2 kockice pileće supe
  • so
  • biber

Priprema

1. U dublju činiju staviti kiselu pavlaku, majonez, iseckane krastavčiće i iseckanu šunku (ostaviti 6 parčića šunke da bi se stavili sa strane u plehu, kada se masa ređa).
2. Staviti 800 ml vode i sa 2 kockice za supu skuvati supu. Pobiberiti. Pripremiti želatin prema uputstvu sa kesice, dodati malo vrele supe, promešati, pa sipati u supu. Mešati da se razbiju grudvice od želatina. Ostaviti da se ohladi.
3. Uzeti kalup za srneća leđa i obložiti ga providnom folijom. Čim počne masa sa želatinom da se zgušnjava sipati je u posudu sa pavlakom, majonezom, krastavčićima i seckanom šunkom. Sve promešati, i ako je potrebno dodati soli.
4. Pola mase sipati u kalup, po sredini poređati 6 kuvanih jaja, uviti 6 parčića šunke u rolate, pa po tri staviti sa obe strane, pored jaja. Preliti ostatkom smese i ostaviti u frižider da se stegne. Kada se steglo prevrnuti na tacnu, skloniti foliju i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар