Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Ajvar pancerote

Za testo:

  • 1 jogurt
  • 1/2 čaše (od jogurta) ulja
  • 2 kašike masti (ili maslaca)
  • 1 čaša mleka
  • 2 jajeta
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kockica kvasca
  • brašna po potrebi

Fil:

  • 200 g šunke
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g sitnog sira
  • 3 kisela krastavčića
  • ajvar

Priprema

1. Kvasac podići u toplom mleku, a dodatkom jedne kašičice šećera. Umesiti testo da bude mekano i ostaviti ga da nadođe. Nadošlo testo podeliti na 20 delova.
2. Od svakog podeljenog dela napraviti jufkicu.
3. Šunku i krastavčiće sitno iseckati, a kačkavalj i sir izrendati. Sve sjediniti. Svaku jufkicu razvući malo oklagijom, premazati ajvarom i filovati.
4. Preklopiti krug i krajeve pritisnuti viljuškom da ne iscuri fil.
5. Pancerote slagati u pleh, preko pek papira, i sačekati da još malo porastu. Nadošle pancerote premazati žumancetom (mešavina žumanceta i mleka), posuti susamom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар