Странице

четвртак, 05. мај 2016.

Brza voćna torta

Potrebno je:

  • 4 manja pakovanja piškota
  • 4 čaše kisele pavlake
  • 4 kašike šećera u prahu

Fil od višanja:

  • 500 g višanja
  • 4 kašike šećera
  • 3 kašike griza
  • 3 kašike vode

Preliv:

  • 500 ml vode
  • 1 puding od vanile
  • 100 g šećera
  • 1 kesica step praška sa ukusom višanja

Priprema

1. Uski kalup obložiti providnom folijom i poređati piškote (prethodno samo provučene kroz toplo mleko). Svako pakovanje piškota dođe kao jedna kora.
2. Dve pavlake i dve kašike šećera u prahu umutiti viljuškom i sipati preko piškota. Poravnati. Preko staviti drugi red piškota.
3. Na piškote staviti fil od višanja: Višnje i 4 kašike šećera staviti da proključa. Smanjiti temperaturu i lagano mešajući dodati 3 kašike griza i 3 kašike vode. Kuvati oko 5 minuta, lagano, pa ostaviti da se ohladi.
4. Preko fila staviti ponovo piškote pa ponoviti fil sa kiselom pavlakom. Iseckati nekoliko piškota i pokvasiti ih sokom koji su pustile višnje (zamrznute). Parčiće od pokvašenih piškota utisnuti u krem sa pavlakom.
5. Staviti zadnji red piškota i preliti, ohlađenim, prelivom: u sok koji su pustile višnje dodati vodu, da ukupna količina bude 1/2 l. U 300ml ove tečnosti dodati 100 g šećera, kesicu step praška za pravljenje sokova i staviti da proključa. U ostalih 200 ml rastvoriti puding. Kada voda sa šećerom proključa, smanjiti temperaturu, dodati rastvoreni puding i skuvati preliv, da se zgusne.
6. Tortu staviti u zamrzivač 1/2 sata a potom u frižider. Posle 3-4 sata izvaditi tortu iz frižidera, vrlo pažljivo, uz pomoć folije izvaditi je iz kalupa, skloniti foliju, i tortu staviti na tacnu.

Нема коментара:

Постави коментар