Странице

четвртак, 05. мај 2016.

Buhtle

Potrebno je:

  • 300 g mlakog mleka
  • 1 kockica suvog kvasca
  • 1 jaje
  • 2 žumanca
  • 5 kašika šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 700 g brašna
  • so
  • narendana korica od limuna ili pomorandže
  • nutela, pekmez...
  • 40 g istopljenog maslaca

Priprema

1. U mlako mleko dodati jednu kašiku šećera i kvasac, izmešati i ostaviti da nadođe, oko 5 minuta. Sve ostale sastojke staviti u sud za mešenje i dodati mleko sa kvascem. Umesiti mekano testo. Staviti testo u posudu koja je cela namazana tankim slojem ulja, i testo malo premazati uljem, pokriti najlon folijom i ostaviti da raste oko 1 sat. Naraslo testo podeliti na dvadeset loptica. Svaku lopticu dlanovima pritisnuti da se dobije krug prečnika 9 cm. Na sredinu staviti nadev, dobro spojiti krajeve testa da nadev ne iscuri, celu lopticu premazati istopljenim maslacem i stavljati ih u podmazanu duboku tepsiju ( vel. 28cm). Dubina tepsije treba da je najmanje 5 cm. Buhtle ostaviti još 20 minuta. da narastu, premazati ih maslacem i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 170 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар