Странице

четвртак, 12. мај 2016.

Čili junetina


Potrebno je :

1/2 kg junećeg mesa
2 srednje glavice crnog luka
4 čena belog luka
1 manja tikvica (200g)
300 g šampinjona
200 g kukuruza šećerca
200 g crvenog pasulja
100 ml belog vina
200 ml pasiranog paradajza
200 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica mlevenog, crnog, bibera
2 kašičice čilija u prah
1,5 kašičica biozačina
sveže začinsko bilje (bosiljak, peršun, žalfija i matičnjak)
ulje

Priprema :

1. Juneće meso iseći na sitnije kockice. Crni i beli luk sitno iseckati. Na zagrejano ulje staviti iseckano meso, crni i beli luk. Dinstati na, tihoj, temperaturi, uz povremeno dolivanje vode. Kada meso bude polumekano sipati belo vino, poklopiti i nastaviti sa dinstanjem, dok meso ne omekša.
2. Šampinjone iseći na deblje listiće a tikvicu na kockice. Iseckane šampinjone i tikvicu ubaciti u posudu sa omekšalim mesom i pržiti, dok ne ispari voda, koju su pečurke ispustile.
3. Zatim dodati pasirani paradajz, kukuruz šećerac (iz konzerve), crveni pasulj (iz konzerve i dobro ispran pod mlazom hladne vode), crni biber, čili u prahu, biozačin i, sitno, iseckano začinsko bilje.
4. Dinstati, oko 15 min., da se ukusi sjedine, pa preliti sa pavlakom za kuvanje. Ostaviti da se, jelo, krčka 2-3 min. i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар