Странице

петак, 06. мај 2016.

Cimet pužići


  Testo :

 500 g brašna
 100 g šećera
 180 ml mleka
   80 g masti (ili maslaca)
  1/2 kockice kvasca
     1 jaje
     1 kašičica soli
 
  Fil :

100 g suvog grožđa
    3 kašike šećera
    1 kašika cimeta
    4 kašike džema od višanja (ili džema po vašem ukusu)

Priprema :

1. U toplom mleku, sa dodatkom kašičice šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, šećer, jaje, rastopljenu mast (ili rastopljeni maslac) i pripremljeni kvasac, Zamesiti testo i ostaviti ga, da uskisne.
2. Uskislo testo prebaciti na, pobrašnjenu, radnu površinu i razviti ga u pravougaoni oblik, vel. 40cm x 30cm. Razvijeno testo premazati džemom. U odgovarajućoj posudi pomešati šećer i cimet, pa dobijenu mešavinu posuti preko testa. Na kraju, po celoj kori, staviti suvo grožđe, koje je, prethodno, bilo potopljeno u rum, oko 15 minuta.
3. Filovanu koru uviti u rolat. Rolat iseći na parčiće, debljine 2cm, pa ih poređati u pleh, preko pek papira.
4. Ostaviti testo da naraste, a za to vreme ugrejati rernu, na 170 stepeni. Narasle pužiće premazati mešavinom žumanceta i mleka. Staviti da se peču, dok ne dobiju lepu rumenu boju.




Нема коментара:

Постави коментар