Странице

недеља, 08. мај 2016.

Čizkejk (Cheesecake) bez želatina

Kora:

  • 300 g mlevene plazme
  • 100 g neslanog pečenog kikirikija
  • 150 g maslaca
  • 3 kašike meda

Krem:

  • 500 ml slatke pavlake
  • 150 g šećera u prahu
  • 350 g krem sira
  • 500 g svežih jagoda

Voćni preliv:

  • 400 g jagoda
  • 12 kašika šećera
  • 100 ml vode
  • 1 kesica pudinga od jagoda

Priprema

1. Kora: Kikiriki malo ispeći da bi dobio jači miris i samleti ga. U dublju činiju staviti mlevenu plazmu, mleveni kikiriki, med i omekšali maslac, pa rukom umesiti koru. Dno kalupa za tortu veličine 26cm malo premazati uljem i po dnu rasporediti gore navedenu masu, formirajući koru.
2. Krem: Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag postepeno dodavajući šećer u prahu. Dodati krem sir neprestano muteći da se sve sjedini, na kraju dodati 500 g iseckanih jagoda. Promešati. Na koru od keksa staviti fil pa sve poravnati nožem da površina bude glatka. Staviti u frižider dok se napravi vočni preliv.
3. Voćni preliv: U manju šerpicu staviti iseckane jagode i šećer pa zagrevati mešajući dok jagode ne omekšaju. Viljuškom malo izgnječiti. U hladnoj vodi izmutiti prah za puding, sipati u ključale jagode i mešajući kuvati doka se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prohladiti da bude mlako, sipati preko fila, poravnati da svuda bude jednako i preko noći ostaviti u frižideru. Sutradan skinuti obruč od kalupa i poslužiti tortu.

1 коментар: