Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Čizkejk (cheesecake)

Potrebno je:

  • 300 g Mlevene Plazme
  • 125 g maslaca
  • 200 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g kristal šećera
  • 250 g krem sira
  • 1 kisela pavlaka
  • 300 g voća po izboru
  • 1 kesica želatina
  • 1 kesica kremfixa

Priprema

1. Rastopiti maslac u mleku, i u to dodati 300 g mlevenog keksa. Rukom rastanjiti koru u kalup veličine 24cm.
2. Fil: Pomešati 100 g šećera u prahu sa kesicom kremfixa. Umutiti slatku pavlaku dodavajući polako mešavinu šećera i kremfixa. Na kraju dodati krem sir i kiselu pavlaku. Dobro izmešati kašikom (ne mikserom) i staviti na koru od keksa.
3. Glazura: Staviti 300 g voća po izboru (ja sam uzela jagode), 100 g kristal šećera i jednu kašiku vode na vatru, poklopiti i pustiti da provri. Izgnječiti voće viljuškom. U to dodati 1 kesicu želatina spremljenog prema uputstvu. Ostaviti glazuru da se malo prohladi pa preliti preko fila. Ostaviti u frižider najmanje 5 h.

Нема коментара:

Постави коментар