Странице

субота, 07. мај 2016.

Čoko kocke sa jagodama

Prva kora:

  • 150 g brašna
  • 125 g pti ber keksa sa čokoladom
  • 75 g šećera
  • 125 g maslaca
  • 2 kašičice praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera

Druga kora:

  • 200 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • 2 kašike kakaoa
  • 125 g šećera
  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 100 ml jogurta

Prvi fil:

  • 100 ml mlečne čokolade sa jogurtom
  • 500 g jagoda
  • 50 g šećera
  • 1,5 kesica želatina
  • 400 g slatke pavlake za šlag

Drugi fil:

  • 400 g jogurta
  • 75 g šećera
  • 100 g tamne čokolade (70% kakaoa)
  • 1 kesica želatina

Priprema

1. Prva kora: Pti ber keks (jedna strana je čokoladna) staviti u kesu, pa ga oklagijom izdrobite. U brašno dodati prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer i margarin. Umututi mikserom sa dodacima za mućenje testa. U početku će biti samo mrvičasto testo, ali daljim mućenjem će se pretvoriti u glatko testo. Na kraju dodati izdrobljen keks i sve izmešati drvenom kašikom. Pleh (veličine 30x40cm) obložite pek papirom i po njemu rasporedite testo. Vlažnim rukama formirati koru.
2. Druga kora: Pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Umutite dobro jaja sa šećerom, pa dodati ulje i jogurt. Na kraju dodati brašno sa sastojcima. Mikserom umutiti testo. Umućeno testo ravnomerno sipati preko podloge od keksa. Peći na 170 stepeni. Ispečenu koru ostaviti da se ohladi.
3. Prvi fil: Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag. Čokoladu krupno izrendati. Jagode izrežite na kockice i pospite šećerom. Želatin spremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u pavlaku. U pavlaku dodati iseckane jagode i izrendanu čokoladu. Sve izmešati kašikom, sipati preko testa pa poravnati. Ostaviti u frižider da se malo stegne.
4. Drugi fil: Želatin spremiti prema uputstvu na kesici. Čokoladu otopiti na pari. Jogurt pomešati sa šećerom, pa ga ugrejati. Želatin sipati u topao jogurt i mešati da se sve izjednači. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i sve sjediniti. Sačekati da se malo prohladi, pa sipati preko prvog fila. Nemoj da vas buni što je drugi fil redak. Kada prenoći u frižideru on će potpuno da se stegne, ali zato pleh u kome se pravi kolač mora da bude dubok. Kolač ukrasite po svom izboru.

Нема коментара:

Постави коментар