Странице

понедељак, 30. мај 2016.

Čoko smoki štanglice

Potrebno je:

  • 160 g čoko smokija (dva veće pakovanja)
  • 250 g margarina
  • 6 kašika šećera
  • 6 kašika meda
  • 200 g crne čokolade za kuvanje

Glazura:

  • 200 g bele čokolade
  • 6 kašika ulja

Priprema

1. U dubljoj posudi, na tihoj vatri, staviti margarin da se otopi. Čim počne da se topi, dodati šećer, med i čokoladu. Povremeno promešati, dok se svi sastojci ne otope. Skloniti sa vatre, da se malo prohladi, oko 5 minuta.
2. U prohlađenu masu dodati čoko smoki, pa sve pažljivo izmešati. Dublji, a manji, pleh podmazati uljem, sipati pripremljenu masu i sve izravnati. Ostaviti da se malo stegne.
3. Glazura: Čokoladu i ulje otopiti na tihoj vatri. Kada se otopi, odmah preliti preko ohlađenog kolača. Staviti u frižider da se dobro stegne, pa seći na štanglice.

Нема коментара:

Постави коментар