Странице

понедељак, 02. мај 2016.

Čokoladni kolač sa izdrobljenim keksom

Potrebno je:

  • 165 g maslaca
  • 200 g čokolade
  • 3 jajeta
  • 2 žumanca
  • 1 vanilin šećer
  • 165 g smeđeg šećera
  • 2 brašna
  • 1 kašika kakaoa
  • prstohvat soli
  • 100 g keksa sa voćnim filom (banini)

Priprema

1. Maslac i čokoladu otopiti. Umutiti penasto 3 jaja, pa dodati 2 žumanca i sve zajedno umutiti. Dodati smeđi šećer zajedno sa vanilin šećerom (iz 2 puta dodavati). Sipati otopljenu čokoladu i maslac u testo. Umutiti mikserom. Dodati 2 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa i prstohvat soli. Kašikom sjediniti. Keks sa voćnim filom izmrviti, pa polovinu sipati u testo. Testo izručiti u podmazan pleh, a odozgo staviti drugu polovinu izmrvljenog keksa. Staviti da se peče na 180 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар