Странице

четвртак, 19. мај 2016.

Čokoladni kolač sa jagodama


Potrebno je :

100 g keksa pti ber sa maslacem
500 g jagoda

Fil 1 :

250 ml slatke pavlake
100 g šećera u prahu
180 g kisele pavlake
150 ml jogurta sa jagodama
1 kesica želatina u prahu (10mg)

Fil 2 :

1 krem puding od čokolade, bez kuvanja (Dr Oetker)
250 ml mleka
100 g Menaž čokolade
150 g margarina
100 g šećera u prahu
1 kašika arome od jagoda

Za ukrašavanje kolača :

50 g Menaž čokolade
2 kašike mleka

Priprema :

1. Fil 1 : Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja. Slatku pavlaku staviti u dublju posudu i čvrsto je umutiti, uz postepeno dodavanje šećera u prahu. Dodati kiselu pavlaku i voćni jogurt, pa dobro sjediniti sastojke. Sipati pripremljeni želatin i, još jedanput, dobro umutiti smesu. Od 500 g jagoda odvojiti 300 g i iseckati ih na kockice. Iseckane jagode dodati u fil i blago ih, kašikom, sjediniti sa filom.
2. Fil 2 : Krem puding čvrsto umutiti sa 250 ml mleka. Menaž čokoladu rastopiti na pari, prohladiti i dodati u umućeni puding. Dobro sjediniti. Omekšali margarin umutiti sa šećerom u prahu, i dodati u fil. Sipati aromu od jagoda i, dobro, mikserom sjediniti fil.
3. Uzeti kalup za kolače, vel. 35cm x 12cm x 8cm i, celog, obložiti providnom, samolepljivom, folijom. 200 g jagoda iseći na listiće i složiti ih na dno kalupa. Preko složenih jagoda sipati prvi fil i ravnomerno ga rasporediti. Preko prvog fila, kašikom, staviti drugi fil i, takođe, ga ravnomerno rasporediti. Keks blago natopiti u mleko i poređati preko fila. Prekriti površinu keksa folijom i ostaviti kolač preko noći u frižider.
4. Narednog dana izvaditi kolač iz frižidera i preokrenuti ga na tacnu za posluženje. Skloniti foliju.
5. Za ukrašavanje kolača : Menaž čokoladu i mleko rastopiti na pari. Uzeti kesicu za zamrzivač i na jednoj ivici odseći vrlo, vrlo malo vrh. Sipati rastopljenu čokoladu i išarati ceo kolač.



Нема коментара:

Постави коментар