Странице

субота, 21. мај 2016.

Čokoladni liker

Potrebno je:

  • 500 ml mleka
  • 500 g šećera
  • 3 žumanca
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mleka
  • 200 ml šljivovice
  • 100 ml ruma
  • 50 g crne čokolade

Priprema

1. U mleko sipati šećer i staviti na vatru, da se skuva. Skuvano mleko skloniti sa šporeta i ohladiti.
2. Umutiti mikserom 3 žumanceta, 3 kašike mleka i 3 kašike šećera. Skuvati, na pari, krem. U toku kuvanja dodati izlomljenu čokoladu. Skuvani krem ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađeni krem dodati (ohlađeno) mleko i mikserom sjediniti. Mleko dodavati postepeno, ne odjedanput. Dobijenu smesu procediti kroz gazu.
4. U sjedinjenu smesu (kada se procedi) sipati rakiju i rum. Promešati i sipati u staklene flaše. Ostaviti u frižideru 3 dana, da odstoji. Pre svake upotrebe promućkati flašu. Živeli!

Нема коментара:

Постави коментар