Странице

петак, 06. мај 2016.

Ćufte u sosu

Ćufte:

  • 500 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckanog
  • 3 češnja belog luka, sitno iseckanog
  • 2 kašike prezli
  • 2 kašikice suvog biljnog začina
  • 1 kašika ulja
  • so
  • biber
  • 2 kašikice mlevene slatke paprike

Sos:

  • 500 ml pasiranog soka od paradajza
  • 6 dl čaše vode
  • 50 ml ulja
  • 3 kašike brašna
  • so
  • 1 kašika šećera

Priprema

1. Izmešati sve navedene sastojke za ćufte (so i biber staviti po ukusu) i ostaviti najmanje 1/2 sata u frižideru, zatim oblikovati loptice željene veličine.
2. Sos: Propržiti malo brašno na ulju, dodati pasirani paradajz, izmešati i polako dodavati vodu (sami odrediti gustinu sosa), zatim dodati so i šećer. Čim proključa, dodavati jednu po jednu lopticu mesa, smanjiti temperaturu (samo da krčka) i kuvati oko 40 minuta. S vremena na vreme protresti šerpu, da sos ne zagori. Služiti uz pire krompir.

Нема коментара:

Постави коментар