Странице

петак, 13. мај 2016.

Cvekla sa sirom

Potrebno je:

  • 1 kg sveže cvekle
  • 350 g feta sira
  • 1 kisela pavlaka (180g)
  • 2 kašike paprike u pavlaci seckane (ljute)
  • 50 g sitno seckanog kulena

Priprema

1. Kuvati opranu ali neočišćenu cveklu oko 45 minuta. Zatim cveklu ocediti, ohladiti i oljuštiti. Iseći cveklu na što tanje polukrugove. Kalupe za mafine obložiti providnom folijom.
2. Na foliju lepiti listiće cvekle, tako da se preklapaju jedan preko drugog i tako obložiti kalup.
3. Umutiti sir sa navedenim sastojcima. Napuniti kalupe filom od sira.
4. Napunjene kalupe prekriti ostacima cvekle što su ostali od oblaganja kalupa. Cveklu prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider preko noći da se sastojci sjedine. Ohlađene cvekle izvaditi iz kalupa, skloniti foliju i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар