Странице

понедељак, 16. мај 2016.

Domaća nutela

Potrebno je:

  • 300 g sirovih (nepečenih) lešnika
  • 350 g crne čokolade za kuvanje
  • 3 kašike ulja
  • 3 kašike šećera u prahu
  • 2 kašike kakaoa
  • 2 male kašičice ekstrata od vanile

Priprema

1. Ugrejati rernu na 190 stepeni, pa staviti lešnike da se ispeču. Posle 10-ak minuta ih izvaditi (paziti da se ne prepeču), pa ih prstima oljuštiti.
2. Čokoladu otopiti na pari. Lešnike staviti u čoper, da se samelju.
3. U čoperu samleti lešnike, dok ne počnu da se pretvaraju u krem. U toku mlevenja dodati ulje, šećer, ekstrat od vanile i kakao. Proces mlevenja, sa postepenim prekidima ( zbog pregrejanosti čopera ), traje dok smesa ne postane potpuno u obliku krema.
4. Na kraju dodati otopljenu čokoladu i sve sjediniti.
5. Sipati u teglu, sačekati da se ohladi (dok se vršio proces mlevenja, masa se ugrejala) i uživajte, u zaista izvanrednoj domaćoj nuteli.

Нема коментара:

Постави коментар