Странице

недеља, 08. мај 2016.

Domaći musli

Potrebno je:

  • 180 g ovsenih pahuljica
  • 180 g ražanih pahuljica
  • 40 g semenki suncokreta (sirove)
  • 35 g semenki lana
  • 60 g badema
  • 60 g lešnika
  • 80 g suvih kajsija
  • 80 g suvih šljiva
  • 40 g suvog grožđa
  • 4 kašike meda
  • 50 ml tople vode
  • 1/2 kašičice cimeta
  • 1 kašičica ekstrata od vanile

Priprema

1. Rernu uključiti da se zagreje na 180 stepeni. U secku iseckati bademe i lešnike. Neka ostane i po neko krupnije parče. U vanglicu staviti ovsene i ražane pahuljice, kao i semenke lana i suncokreta. Dodati iseckane lešnike i badem. Sve dobro promešati i izručiti u dublji pleh.
2. U manju činiju staviti med, toplu vodu, cimet i vanilu, pa mešati da se med otopi i da se svi sastojci sjedine.
3. Mešavinu sa medom polako preliti preko sastojaka u plehu i rukom sve izmešati. Staviti da se peče 20 minuta. Na svakih pet minuta vaditi pleh i promešati da gornji sloj ne izgori. Kad je pečeno izvaditi iz rerne i odmah prebaciti u drugu posudu. Ostaviti da se ohladi.
4. Dok se pečena masa hladi sitno iseckati suve šljive i kajsije i pomešati sa suvim grožđem. Dodati u ohlađeni musli, pa dobro promešati. Čuvati u staklenoj tegli, na sobnoj temperaturi.

Нема коментара:

Постави коментар