Странице

петак, 20. мај 2016.

File sa suvim šljivama i bademima

Potrebno je:

  • 700 g svinjskog filea (mogu i teleće šnicle)
  • 100 g suvih šljiva bez koštica
  • 50 g blanširanog badema
  • 6 čenova belog luka
  • 150 ml belog vina
  • suvog začina
  • biber
  • ulje

Sos od šljiva:

  • 20 g margarina
  • 4 kašike džema od šljiva
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 1/3 kašičice soli

Priprema

1. Meso isecite na 4 šnicle. Izlupati ih tučkom za meso, povegetiti i pobiberiti. Iseckajte suve šljive pa ih pomešati sa bademom. Ovu mešavinu rasporediti po mesu.
2. Svaku šniclu uviti u rolat i pričvrstiti ih čačkalicama.
3. Ugrejati ulje i staviti rolnice da se prže dok ne uhvate rumenu koricu. Ugrejati rernu na 200 stepeni. Rolnice prebaciti u pleh, preliti masnoćom u kojoj su se pržile, dodati izgnječen beli luk, naliti sa belim vinom, pokriti folijom i staviti u rernu da se peku 40 minuta. Posle tog vremena skinuti foliju i vratiti meso da dobije lepu rumenu boju.
4. Sos od šljiva: Rastopite margarin u tiganju, dodajte džem od šljiva, pavlaku za kuvanje i so. Kuvati da se dobije sos srednje gustine. Sos poslužite uz meso.

Нема коментара:

Постави коментар