Странице

среда, 11. мај 2016.

Gocina torta

Kora:

  • 300 g piškota
  • mleko

Fil 1:

  • 300 g mlevene plazme
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g mlevenih oraha
  • gazirani sok od pomorandže

Fil 2:

  • 2 kesice pudinga od vanile
  • 500 ml mleka
  • 250 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu

...i još:

  • 17 krem bananica
  • 100 g iseckane žele bombone (raznih boja)

Za ukrašavanje torte:

  • 3 kesice šlag krema
  • čokoladne bombone

Priprema

1. Kora: Piškote kratko potapati u mleko i formirati koru, na odgovarajućoj tacni za tortu.
2. Fil 1: Mlevenu plazmu pomešati sa šećerom u prahu i mlevenim orasima, pa dodavati sok od pomorandže da se napravi fil, gustine za premazivanje.
3. Fil 2: Od 1/2l mleka odvojiti malo da se razmuti puding, a ostalo mleko staviti da proključa. U proključalo mleko zakuvati razmućeni puding. Ostaviti da se prohladi. Umutiti penasto jedan maslac sa 150g šećera u prahu, pa dodati u prohlađeni puding i sve sjediniti.
4. Slaganje torte: Preko formirane kore od piškota staviti prvi fil. Drugi fil podeliti na dva dela. Prvi deo premazati preko fila sa plazmom. Preko poređati krem bananice presečene na pola, a preko krem bananica rasporediti iseckane žele bombone. Preko žele bombona staviti drugi deo fila sa pudingom.
5. Za ukrašavanje torte. Šlag krem spremiti prema uputstvu sa kesice. Celu tortu premazati sa pripremljenim šlagom i ukrasiti sa čokoladnim bombonicama.

Нема коментара:

Постави коментар