Странице

недеља, 22. мај 2016.

Grčka salata

Potrebno je:

  • 1 veći krastavac
  • 3 paradajza
  • 1 crveni luk
  • 1 veza rotkvica
  • 2 sveže paprike
  • 100 g zelenih maslinki bez koštica
  • 1 kašičica origana
  • so
  • 1/2 limuna (sok)
  • maslinovo ulje
  • 200 g feta sira

Priprema

1. Krastavac oljuštiti i iseći na pola, pa svaku polovinu iseći na tanje polukrugove. Crveni luk iseći na krugove, kao i rotkvice. Papriku i sir iseckati na kockice. Paradajz iseći na kriške, a maslinke na krugove.
2. Svu iseckanu smesu staviti u dublju činiju, posuti sa origanom, posoliti po ukusu, po ukusu dodati i sok od limuna, sipati malo ulja i sve dobro promešati. Ostaviti da se dobro ohladi i poslužiti.

Нема коментара:

Постави коментар