Странице

петак, 13. мај 2016.

Gulaš

Potrebno je:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 500 g junećeg mesa
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika senfa
  • 200 ml vode
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje

Priprema

1. Iseckati sitno crni luk, i staviti na zagrejano ulje da se prži. Meso iseći na kockice. Kada luk postane staklast, ubaciti meso i sitno isečen beli luk. Dodati paradajz, vodu i senf. Začiniti po želji. Može se dodati i malo ljute mlevene paprike. Na tihoj vatri, krčkati 2-2,5h. Ako sos nije dovoljno gust, u malo vode razmutiti 1 kašičicu brašna i dodati u gulaš.

Нема коментара:

Постави коментар