Странице

петак, 27. мај 2016.

Juneći pauflek u sosu, sa krompirima

Potrebno je:

  • 700 g junećeg paufleka
  • 3 lista lorbera
  • 1 kafena kašičica kima
  • 500 g mladih krompirića
  • 5 češnja belog luka
  • 100 ml belog vina
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • 1 kašika margarina
  • peršun

Priprema

1. Juneće meso pobiberiti, povegetiti i staviti da se dinsta, na mešavini ulja i margarina, na jačoj temperaturi. Čim porumeni, smanjiti temperaturu i nastaviti sa dinstanjem, uz povremeno dodavanje vode. Dodati lorber i kim. Kada meso malo omekša dodati belo vino.
2. Mlade krompiriće samo prokuvati, pa ih dodati mesu. Dinstati dok krompir ne bude mekan. Ubaciti sitno seckan beli luk i pavlaku za kuvanje. Kada se pavlaka doda, dinstati još 5 minuta, dodati sitno seckan peršun i poslužiti jelo.

Нема коментара:

Постави коментар