Странице

субота, 14. мај 2016.

Kapama od spanaća

Potrebno je:

  • 500 g svinjskog mesa
  • 200 g suvog mesa
  • 4 šoljice ( od 50 ml ) pirinča
  • 1 kg spanaća
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • ulje
  • aleva paprika

Priprema

1
Na ulju prodinstati sitno isečen crni luk. Sveže meso (može i teletina, jagnjetina) iseći na kockice i dodati luku, pa kada se malo proprži, dodati iseckano suvo meso. Dinstati desetak minuta, pa začiniti alevom paprikom, biberom, suvim biljni začinom i po potrebi malo soli (začine dodati po ukusu). Još malo dinjstati pa dodati iseckan spanać, malo po malo (ja ga prethodno ne barim). Mešati dok spanać ne "splasne". Dodati opran pirinač, malo promešati i naliti vodom (da voda bude 1/2 cm iznad spanaća). Kad provri kuvati 5 minuta pa ga staviti u prethodno zagrejanu rernu, na 190 stepeni, da se dokuva i zapeče, odnosno dok sva voda ne ukuva. Poslužiti sa kiselim mlekom ili jogurtom.

Нема коментара:

Постави коментар