Странице

петак, 06. мај 2016.

Kapućino torta sa lešnicima

Prvi sloj:

  • 1 kesica krem šlaga od čokolade
  • 200 ml mleka
  • 200 g mlevenog keksa

Drugi sloj:

  • 1 kesica običnog šlaga
  • 200 ml mleka
  • 200 g lešnik napolitanke
  • 50 g lešnika

Treći sloj:

  • 1 kesica krem šlaga od vanile
  • 150 ml mleka
  • 100 g čokolade za kuvanje

Četvrti sloj :

  • 1 kesica običnog šlaga
  • 200 ml mleka
  • 4 kesice kapućino praha
  • 4 kašike mlevene plazme

Priprema

1. Prvi sloj: Umutiti čokoladni šlag sa 200 ml mleka. U umućeni šlag dodati 200 g mlevenog keksa, i kašikom sve sjediniti. Ovu smesu staviti u kalup za tortu (vel.26cm), sa obručem, i poravnati.
2. Drugi sloj: Umutiti kesicu običnog šlaga sa 200 ml mleka. Dodati 200g samlevenih lešnik napolitanki, i 50g samlevenih lešnika (prethodno malo proprženih). Ovu smesu staviti preko prvog sloja.
3. Treći sloj: Umutiti kesicu krem šlaga od vanile sa 150 ml mleka. Dodati 100 g krupno rendane čokolade i sipati u kalup.
4. Četvrti sloj: Umutiti kesicu običnog šlaga sa 200 ml mleka. Dodati kapućino prah (cappuchino clasik prah) i mlevenu plazmu. Staviti u kalup i sve dobro poravnati. Odozgo narendati čokoladu.
5. Kalup za tortu staviti u zamrzivač na 3-4 sata. Zatim tortu izvaditi, skinutu obruč i staviti tortu u frižider, malo da odstoji, da bi se lakše sekla.

Нема коментара:

Постави коментар