Странице

недеља, 01. мај 2016.

Karamel palačinke

Za palačinke:

  • 3 jajeta
  • 250 g brašna
  • 500 ml mleka
  • 250ml mineralne vode
  • 2 kašike ulja
  • na vrh noža soli

Čokoladni fil:

  • 250 g šećera
  • 400 ml mleka
  • 1 pomorandža
  • 1 kašika kakaoa
  • 3 kašike ruma
  • 100 g čokolade

Fil sa višnjama:

  • 300 g višanja
  • 100 g šećera
  • šlag

Priprema

1. Palačinke: Sve navedene sastojke umutiti mikserom. Pustiti da odstoji pola sata. Pržiti palačinke.
2. Čokoladni fil: Staviti šećer u suvu šerpu i na laganoj vatri napraviti karamel. Kada šečer dobije boju meda, sipati mleko i pustiti da se šećer otopi. Dodati izrendanu koru od jedne pomorandže i isceđen sok. Ubaciti i polutke od isceđene pomorandže i kuvati 3-4 minuta na tihoj vatri. Procediti mleko i vratiti ponovo na šporet. Dodati rum i izlomljenu čokoladu. Mešati da se čokolada otopi. Palačinke uviti u trouglove i ubacivati u šerpu sa čokoladom. Okrenuti i drugu stranu i vaditi u tanjir. U tanjiru su po 2 palačinke.
3. FIl sa višnjama: Višnje, zajedno sa 150 g šećera staviti da prokuvaju. Pritisnuti višnje viljuškom i malo ih znječiti. Kada se masa malo zgusne, preliti preko palačinki i odozgo staviti šlag.

Нема коментара:

Постави коментар