Странице

субота, 21. мај 2016.

Kiflice sa sirom

Potrebno je:

  • 1 kg brašna
  • 4 kašike masti (ili 3 šoljice ulja)
  • 3 jajeta
  • 300 ml mleka
  • 1 kockica kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica šećera
  • margarin
  • sir

Priprema

1. U mlakom mleku, sa dodatkom šećera, podići kvasac. Nadošli kvasac sipati u brašno, dodati mast (ili ulje), jaja i so. Zamesiti testo. Prebaciti na pobrašnjenu radnu površinu, i mesiti dok testo ne postane elastično. Vratiti ga u činiju i pokriti krpom, pa sačekati dok ne udvostruči svoju zapreminu.
2. Nadošlo testo podeliti na šest jufki. Svaku jufku razviti u krug i iseći na osam trouglova. Trouglove filovati sirom (ili filom po želji - slanim ili slatkim), uvijati kiflice i ređati ih u podmazan pleh.
3. Sačekati da kiflice malo narastu u plehu, pa premazati ih mešavinom mleka i žumanceta (ko želi, može da ih pospe susamom). Staviti na svaku kiflicu po parče margarina (veličine zrna pasulja), i staviti da se peku, u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Нема коментара:

Постави коментар