Странице

четвртак, 12. мај 2016.

Kiflice sa višnjama i plazmom



Potrebno je :

1 kg brašna (T-500)
100 ml soka od pomorandže
100 ml ulja
180 ml jogurta
200 ml mleka
4 kašike šećera
1,5 kašičica soli
1 kockica kvasca (40g)
1 jaje
1 belance
1 kesica rum šećera

Za premazivanje testa :

200 g maslaca

Fil :

500 g džema od višanja
100 g mlevenog, plazma, keksa
1 kesica rum šećera

Priprema :

1. U toplom mleku, sa dodatkom jedne kašičice šećera podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, šećer, rum šećer, jaje, belance, jogurt, ulje, sok od pomorandže i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i odmah ga podeliti na pola. Svaku polovinu testa podeliti na osam delova i napraviti osam jufkica.
2. Uzeti prvu polovinu testa (prvih osam isečenih delova) i svaku jufkicu razviti u krug, vel. manjeg tanjirića.
Na, pobrašnjenu, radnu površinu staviti prvi krug razvijenog testa, preko narendati maslac (zamrznuti), preko staviti drugi krug testa, maslac...,zadnji krug testa ne premazivati maslacem. Od tako naređanih, osam, korica razviti jednu veliku koru, debljine 2mm. Razvijeni krug iseći na 24 trouglova (prvo krug testa iseći na četiri dela, pa svaku četvrtinu iseći na šest trouglova).
3. Na širi deo trougla staviti po punu kašičicu fila (za fil pomešati sve sastojke) i uviti kiflicu. Kiflice poređati u pleh, preko pek papira. Istim postupkom napraviti kiflice i od druge polovine testa. Napravljene kiflice ostaviti jedan sat da narastu. Narasle kiflice premazati mešavinom žumanceta i, malo, mleka. Na svaku kiflicu staviti po malo maslaca i staviti da se peču, u prethodno zagrejanu rernu, na 170 stepeni. Pečene kiflice ostaviti da se prohlade, pa ih uvaljati u prah šećer.

Нема коментара:

Постави коментар