Странице

петак, 06. мај 2016.

Knedle sa kukuruznim brašnom

Potrebno je:

  • 40 ml ulja
  • 1 jaje (veće)
  • 7 malih kašičica kukuruznog brašna
  • 1/3 kašičice praška za pecivo

Priprema

1. Ovo je jako dobar recept za mlade domaćice, da naprave knedle za supu, bez straha da li će im uspeti. Uspeh je siguran.
2. Ulje i jaje staviti u neku dublju, užu posudu i viljuškom mutiti da masa postane penasta. Dodati kukuruzno brašno i pecivo, i viljuškom sjediniti. Ostaviti da odstoji pet minuta.
3. U začinjenu supu (koju svako sprema na svoj način) uroniti malu kašičicu i zahvatiti testo, pa spustiti u supu, koja vri (ali ne na jakoj temperaturi). Tako raditi sve dok ima materijala za knedle.
4. Poklopiti i kuvati, da supa blago vri, tri minuta, okrenuti svaku knedlu i kuvati još tri minuta. Knedle, kada budu gotove, pašće na dno posude. Tada isključiti šporet i neka supa bude na ringli (poklopljena), još 10-ak minuta.

Нема коментара:

Постави коментар