Странице

четвртак, 05. мај 2016.

Urmašice

Potrebno je:

  • 500 g brašna
  • 250 g maslaca
  • 2 žumanca
  • 4 kašike kiselog mleka
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv:

  • 600 g šećera
  • 500 ml vode
  • 3-4 koluta limuna

Priprema

1. Maslac se dobro umuti, doda se kiselo mleko, 2 žumanca i dalje se muti. Pri tome se postepeno dodaje brašno, gde je stavljen prašak za pecivo. Kada se testo umesi, uzimaju se komadići, rukama oblikuju loptice, koje se spljošte, utisnu malo na hrapavu stranu rendeta. Poređaju se u nepodmazan pleh i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni.
2. Preliv: Staviti šećer, vodu i limun da se kuva. Od momenta ključanja kuvati 10 minuta.
3. Pečene urmašice, dok su još vruće, zaliti ohlađenim sirupom i ostaviti dok ne upiju sav sok.

Нема коментара:

Постави коментар