Странице

среда, 11. мај 2016.

Koh sa kakaom

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 12 velikih kašika mleka
  • 12 velikih kašika ulja
  • 8 velikih kašika brašna
  • 8 velikih kašika šećera
  • 4 velike kašike griza
  • 3 velike kašike kakaoa
  • 1 kesica praška za pecivo

Preliv:

  • 1/2 l mleka
  • 8 velikih kašika šećera
  • 1 kesica vanilinog šećera

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlag pene

Priprema

1. Testo: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti u čvrst šam, dodavajući postepeno šećer. Dodati žumanca i mutiti da masa postane penasta. Sjediniti mleko i ulje, pa dodati umućenim jajima. Na kraju umešati brašno sa pecivom, griz i kakao. Podmazati pleh, sipati testo i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 stepeni.
2. Pečen kolač ostaviti da se malo prohladi.
3. Preliv: Dok se kolač hladi, pripremiti preliv. Staviti mleko sa šećerom da prokuva. Kad prokuva, dodati vanilin šećer, i skloniti sa šporeta.
4. Koh iseći na kocke, željene veličine, i preliti sa vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi.
5. Ohlađen koh premazati šlagom, i ostaviti u frižider, da se dobro ohladi.

Нема коментара:

Постави коментар